Har dit barn brug for Fritidspas?

Se her hvordan du kan komme til idræt i SOLBJERG IF 

Med et fritidspas kan børn og unge fra økonomiske trængte familier få betalt kontingent i en forening på op til 1.000 kr. om året.
Aarhus Kommune ønsker med fritidspasset, at give flere børn og unge mellem 3 og 17 år lige mulighed for at deltage aktivt i foreningslivet.

Fritidspasset kan bruges til mange forskellige foreningsaktiviteter. I Solbjerg IF kan det være f. eks. svømning, fodbold, håndbold, MTB, Kajak, Tennis, Gymnastik eller noget helt andet.  Alle vores tilbud kan du se her på hjemmesiden under afdelinger.   

Tilbuddet gælder ikke private fritidsudbydere såsom Fitness.dk  og rideskoler.

Hvem kan få et fritidspas?

For at få et fritidspas må husstandens samlede indtægter ikke overstige 212.896 kr. om året (2023). Det svarer til 90% økonomisk friplads i et pasnings- eller fritidstilbud. Som tommelfingerregel er fritidspasordningen primært til enlige forsørgere. De præcise rammer for tildeling af fritidspas er beskrevet nedenfor. 

Hvordan får man et fritidspas?

Du kan ansøge om fritidspas til dine børn i alderen 3 til og med 17 år på Foreningsportalen, blot ved at indtaste dit barns cpr.nr. Er dit barn berettiget til et Fritidspas tilsendes dette derefter automatisk med posten. 

Hvordan bruger jeg mit fritidspas i Solbjerg IF?

Kontakt formanden eller kassereren for den aktivitet/hold du gerne vil have dit barn på (dit barn skal have en profil i Solbjerg IF for at kunne blive tilmeldt et hold).  Han/hun vil skrive dit barn på holdet, hvis det er muligt. Derefter oplyser du formanden/kassereren om Fritidspasnummeret, så han/hun kan gennemføre ansøgningen elektronisk. Du kan se kontaktoplysninger på formanden/kassereren for hver enkelt idræt under Kontakt-fanen på den relevante idrætsgren på hjemmesiden. 

Husk at der max. kan ansøges om kr. 1.000 på et fritidspas. Hvis restbeløbet kun dækker dele af holdets kontingent, aftales det direkte med formanden hvordan afregning af rest-beløbet skal ske. Hvis der er penge tilbage på fritidspasset, kan dit barn bruge resten til en anden aktivitet.