Denne side indeholder oplysninger om hvordan du som medlem i Solbjerg IF skal forholde dig til Corona virus. Vi opdatere løbende denne side med nyheder der vedrører forhold i foreningen.

Opdateret: 27. marts 2020 kl. 15.00 med seneste nyt.

Besked vedr. Corona virus

Som vi netop har hørt på aftenens pressemøde har statsministeriet har skærpet foranstaltningerne på baggrund af Covid -19 / corona virus. Bla. er Solbjergskolen lukket i 14 dage efter fredag d. 13. marts 2020.

Det betyder også, at alle frivillige forsamlinger som vores, bør undgå aktivitet, da vi må stå sammen og passe på de svageste i samfundet ved ikke at smitte hinanden.

Derfor må vi beklageligvis annoncere, at Solbjerg Idrætsforening indstiller al aktivitet de næste 14 dage.  Sportscafeen er også lukket.

Her følger vi selvfølgelig Statministeriets og DGI's anbefalinger for forsamlinger. Vi følger situationen nøje og håber på der snart igen er mulighed for at genoptage vores gode aktiviteter.

Vi kan kun anbefale alle at følge vores facebook side Solbjerg Idrætforening for nyheder og gode historier.

På vegne af bestyrelsen
12. marts 2020

Seneste opdatering

Regeringen forlænger nedlukningen af Danmark

Statsminister Mette Frederiksen har mandag eftermiddag meddelt på et pressemøde i Statsministeriet, at nedlukningen af Danmark fortsætter til og med 2. påskedag (13. april).

Foreningsidrætten lukker ned over hele landet i disse uger, og det samme gør skolerne - to institutioner, som er essentielle for danske voksne og børns daglige motion. Selvom idrætsforeningerne og skolerne lukker ned, så er der forsat rig mulighed for at bevæge sig udenfor på egen hånd eller sammen med sine børn, hvor man holder afstand til andre.

Rigspolitichef: Hold nu afstand til hinanden

Siden Solbjerg IF's udmelding d. 12 marts, har myndighederne indskærpet at man ikke skal samles i grupperinger. Og en ny lovgivning giver politiet mulighed for bødestraf hvis man trodser grupperingsforbudet. Vejrudsigten viser tegn på masser af sol og det får politiet til at udtale sig meget klart.

"Der er desværre stadig for mange danskere, der ikke tager situationen tilstrækkeligt alvorligt og samler sig på små områder. Det øger smittespredningen af coronavirus, og det skal stoppes. Politiet er klar til at håndhæve reglerne mere håndfast, hvis det bliver nødvendigt", udtaler rigspolitichef, Thorkild Fogde

Det er stadig en god ide at få frisk luft og træne i det fri, men husk afstanden til hinanden.

Hvis du ønsker at gøre brug af Solbjerg IF's faciliteter kan du evt. besøge Bike Parken. Husk dog at udvise gensidig hensyn og aftal gerne indbyrdes således der ikke kører grupper på banen.

Det er også tilladt at bruge søsportens faciliteter, som enkeltperson.

Det er tilladt at bruge græsarealer, tennisbaner og udendørs træningsudstyr. Vær dog opmærksom på at det ikke er muligt at klæde om eller bade i foreningens faciliteter.

Vi anbefaler stadig ikke at man mødes med andre for at træne.

Spørgsmål og svar

Vi har samlet en række spørgsmål og svar herunder. Klik på de enkelte spørgsmål for at folde svaret ud.

Ja.

Alle aktiviteter i hele Solbjerg IF er indtil videre suspenderet. Dette gælder både indendørs og udendørs aktiviteter.

Solbjerg IF følger anbefalingerne fra myndighederne og DGI. Dem kan du læse mere om her.

Det er op til de enkelte afdelingers bestyrelser at afgøre, om der kompenseres eller ej.

Foreløbig er alle aktiviteter suspenderet. Det er afhængigt af myndighederne og DGI’s anbefaling. Derudover kommer det an på den enkelte afdeling.

Ja.

På nuværende tidspunkt er alle aktiviteter i Solbjerg IF.

Vi kan ikke anbefale at man mødes og træner flere sammen. Myndighederne og DGIs vejledninger fraråder alle aktiviteter i grupper.

Nej.

Sportscafeen er lukket og lejes ikke ud mens Corona virus står på.

Nej, men den er udsat på ubestemt tid.

Når Corona virus er overstået vil der blive indkaldt påny, i henhold til vedtægter.

Bike Parken må gerne benyttes, dog anbefaler vi at man udviser gensidig hensyn og aftaler indbyrdes således der kun er husstandsmedlemmer på banen.

Det er tilladt at bruge søsportens faciliteter, som enkeltperson eller med husstandsmedlemmer.

Vi kan ikke anbefale at man mødes med andre for at træne.

Ja.

Svømmehallen er helt lukket ned.

Ja.

Alle aktiviteter i Solbjerg IF er lukket på nuværende tidspunkt.  Myndighederne har forbudt indendørs og udendørs aktiviteter i grupper. DGI og DIF anbefaler at man kun træner udendørs og alene eller sammen med husstandsmedlemmer. Vi følger anbefalinger fra DGI.