Street Håndbold

Street Håndbold er en ny version af håndbold, der er udviklet til at kunne spilles over alt. der er ikke behov for træner, dommer, håndboldmål eller hal. Street håndbold kan spilles i skolegården, på vejen, i gymnastiksalen eller hjemme i haven. Der er ikke behov for et bestemt antal spillere og ikke nødvendigt med forudgående kundskaber til håndboldregler. Det eneste der kræves er den særlige Street håndbold og viljen til at spille. Det er bare om at komme igang...!!

Street Håndbold

               

Street håndbold er et nyt spil der trækker håndbolden ud af sine normale og organiserede rammer. Tanken er at håndboldspillet skal være mere umiddelbart og tilgængelig for alle uanset baggrund og kundskaber. Street Håndbold er derfor skabt til at kunne spilles i en vilkårlig kontekst, både i skolegårde, på villavejen, på gaden, i parken eller i gymnastiksalen.

Street håndbold kan spilles af alle uanset alder og køn og er udviklet for at udbrede håndboldspillet i et breder miljø. Street Håndbold fokuserer på bold, leg, bevægelse og gode oplevelser.

For at spille Street Håndbold kræves ingen særlige forudsætninger, det kan spilles på alle underlag og kræver hverken dommer, træner eller et bestemt antal spillere - det vigtigste er selve street håndbolden, som er en særlig bold udviklet netop til dette formål, bolden er blød og nem at gribe, den hopper ikke væk og gør ikke ondt at få ind på kroppen - den er perfekt til spil og leg for alle og når man har fået den i hænderne vil man ikke slippe den igen. Derud over er reglerne enkle og kan tilpasses spillet og deltagernes kunnen og temperament. 

Grundlæggende regler

Disse regler er grundlæggende for spillet, men må gerne ændres så de tilpasses jeres behov.

• 3 eller 4 spillere på hvert hold. Kan spilles af alle aldersgrupper og køn i én og samme kamp.

• Der spilles til ét mål. Street Håndbold-målet kan hurtigt samles og opsættes overalt (b: 2 m, h: 1,8 m), eller man kan tegne med kridt, bruge en dør m.m.

• Målfeltet er 5-kantet og markeret med punkter (ca. 20-30 cm) af tape, kridt, sko eller andet, hvilket gør, at der er mere plads og bedre vinkler at skyde fra. Der er ingen sidelinjer.

• Målmanden er en ekstra markspiller for det angribende hold - overtallet giver god mulighed for afslutninger hver gang. Der er ingen faste positioner, så alle kan eksempelvis være målmand i samme kamp.

• Ingen fysisk kontakt – tacklingerne er fjernet, så bolden kan kun erobrers, når den er ”fri”.

• Forsvars holdet får bolden, når den erobrers, målmanden redder et skud, der laves mål, eller bolden er bagved målet.

• Et nyt angreb kan først begynde, når alle angrebs spillere har været ude ved startpunktet (8-10 m fra målet).

• Der er ingen dommer, så spillerne er ansvarlige for, at spillet kommer til at ”flyde”, så man ikke hele tiden får spilstop f.eks. ved et ”lille” overtrådt, 4 skridt osv.

• Fokuser ikke på konkurrence og måltælling – men på legen og den gode oplevelse.

   

 

Street banen

Det er ikke nødvendigt med et mål, det kan tegnes op med kridt, eller I kan bruge en dør eller lignende, det er bare fantasien det sætter grænser.

Banen kan kridtes op på asfalten eller markeres med sko, eller hvad der lige er for hånden.

 

Skolen

Streethåndbold kan også tilpasses undervisning i skolen - idrætsundervisning eller bevægelsesbånd.

Hvis du har brug for materiale eller indput så henvend dig gerne til SIF Håndbold.

 

Det er enkelt - det er sjovt - det kan spilles hvor som helst - Det er bare om at komme igang...!!

Hvis du mangler en bold, så spørg i håndboldafdelingen.