Håndboldskolen 2018

Håndboldskolen 2018 blev igen en succes. 85 glade håndboldbørn havde en god uge i håndboldens tegn.

Håndboldskole 2018

Traditionen tro blev der i skolernes første sommerferieuge afholdt håndboldskole i Solbjerg. SIF Håndbold var værter for 85 forventningsfulde børn og unge fra Aarhus og omegn i årgang 2004-2009. Deltagerne var fordelt på 5 hold og blev lystigt trænet af 11 trænere, som gjorde alt for at gøre ugen så fantastisk og lærerig så muligt. Bag trænerholdet stod den sædvanlige stab af ledere, som sikrede at rammerne omkring hele arrangementet gled gnidningsfrit hele ugen – det gav alle overskud til at have det sjovt sammen med de mange glade børn og unge. Alle trænere så vel som ledere synes, at det har været fedt at se alle de friske børn og unge, der valgte at bruge deres sommerferie aktivt og som i løbet af ugen lærte så meget at de ikke kunne huske det hele. Det er en glæde, at alle virkelig synes at sport er sjovt og i særdeleshed håndbold. Det gælder alle i alle aldre.

Håndboldskolen var bygget omkring en god struktur, der gav alle tryghed og dermed frihed til at nyde de daglige udfordringer i venners samvær. Deltagerne kunne via ophængte skemaer orientere sig om hvor de skulle være og hvem de skulle trænes af dagen igennem. Hver dag havde sit eget gennemgående tema, eksempelvis var der om mandagen et særligt fokus på forsvarsspil og tirsdag bød på kaste-, gribe- og skudtekniktræning - selv i svømmehallen var der forskellige temaer, der sikrede at der var nye udfordringer hele ugen igennem.

Som vi plejer blev den store frokostpause hver dag brugt til spisning, køb af mad og slik i cafeen, fri leg i hallen samt muligheden for at kigge på slideshowet med billederne fra alle dagene på storskærmen i cafeen – det sidste til moro og underholdning for alle. I pausen var der også tid til hygge, snak, socialt samvær og opbygning af nye venskaber på tværs.

Samuel på 9 år fra Kolt er med på Håndboldskolen for første gang. Han synes, at det er verdens bedste håndboldskole, fordi det er rart og trygt. Han har fået nye venner og det hele er bare godt. Samuel er helt klar på at komme igen til næste år . Efter et par dage spurgte han sin mor, da hun kom for at hente ham: ”Kan jeg ikke bare blive her..?” – hvilket er en meget sigende beskrivelse af hvordan stemningen er på Håndboldskolen.

Malou, 10 år fra Tranbjerg synes, at det er sjovt, hyggeligt og at hun har lært en masse nyt om håndbold. Specielt sjovt er det at spille håndbold udenfor, synes Malou. Hun synes, at det er fedt at møde nye mennesker og få nye venner. Hun kommer meget gerne tilbage til næste år.

Sigrid, 10 år fra Solbjerg synes og at det er sjovt, hyggeligt og spændende at være på håndboldskole. Hun synes, at det er lidt svært  men at hun har lært en masse nyt håndbold. Sigrid synes, at det bedste er at spille kampe.

 

Tobias på 11 år, spiller til dagligt i Solbjerg og er med på Håndboldskolen for 3. gang. Han har fået nye venner fra andre klubber og syntes at det er fedt at mødes med dem igen på Håndboldskolen år efter år. I år var der ”Håndbold-skydning” på en af posterne – det var megahårdt. Overnatning fra torsdag til fredag er sjovt, fordi så kan man være sammen med sine håndboldvenner hele dagen. ”Jeg kan godt lide, at vi både spiller håndbold inde og ude, og at der er forskellige udfordringer i løbet af dagen”.

Karl fra Samsø har deltaget på Håndboldskolen 7 gange. Han har desuden været med som træner de seneste 3 år, og tager gerne turen fra Samsø for at hjælpe til som frivillig på Håndboldskolen i Solbjerg. Karl syntes at der altid er god stemning og godt humør. Der er et godt fællesskab mellem trænerne, hvilket smitter af på sammenværet med deltagerne. All-Star kampen Torsdag aften er et højdepunkt, som alle ser frem til. Det er noget der er specielt for Håndboldskolen – sådan er der flere ting der varierer og udmærker sig for denne uge.

Alle deltagere ser frem til Allstar kampen og kæmper hele ugen for at vise sit værd til at blive udtaget til årets hold. Under kampen sidder resten af deltagerne på lægterne og støtter deres kammerater i kampen mod det legendariske Trænerteam.

Torsdag aften efter fælles aftensmad, blev den traditionelle All-Star kamp afviklet. Allstarholdet lagde stærkt ud og kom hurtigt foran 4-0. Det stjernespækkede Trænerteam arbejdede sig langsomt ind i kampen og ved pausen var forspringet reduceret til 9-7. Trænerteamet gik ud til anden halvleg med fornyet energi og hentede hurtigt det sidste forspring. Resten af kampen bølgede frem og tilbage og endte med at Trænerteamet trak sig sejrrigt ud af kampen med 19-20 - og vandt æren tilbage efter forrige års nederlag.

Aftenen blev afsluttet med en række konkurrencer hvor udvalgte deltagere skulle dyste med trænere i forskellige konkurrencer. Der var Kimsleg – straffekast – tøjstafet – flødebollespisning – forhindringsstafet - stoledans og mange andre mere eller mindre gængse discipliner.

Efter de sidste konkurrencer gik alle over på skolen hvor der blev redt op til overnatning. Alle var godt trætte efter en lang dag med mange oplevelser.

Fredag var sidste dag på Håndboldskolen og denne dag blev der afviklet turneringer både ude på græsbanerne og inde i hallen – i alt 38 kampe, hvor spillerne skulle vise hvad de havde lært i løbet af ugen.

Til sidst blev der sagt farvel og givet knusere til alle de nye venner – alle fik en ny håndbold i hånden, som de kunne tage med sig hjem.

At håndboldskolen i år atter blev en succes kunne anes allerede en time efter start mandag, da en af de yngste og nye deltagere proklamerede, at han ville med på næste års håndboldskole, som vi naturligvis vanen tro gennemføres i skolernes første sommerferieuge. Sæt kryds i kalenderen i uge 27 allerede nu.

Følg med og se billeder fra årets håndboldskole på håndboldafdelingens FaceBook-side Solbjerg IF Håndbold. Se i øvrigt #håndboldskole på Instagram her også lidt fra SIFs håndboldskole.