Om børne MTB

Om os

Børne MTB er for børn fra det år man starter i skole i alderen 6-10 år, hvor vi fra gang til gang vil dele børnene op efter deres færdigheder på cyklen.
VIGTIGT: Det er en god ide at følge med på Børne MTB Solbjerg Facebook side for aktuel info. Mødestederne kan bl.a. ændre sig hen ad vejen på grund at vind og vejr, eller der kan være ture eller aflysninger.

Instruktørerne er 4 rutinerede og passionerede MTB ryttere og har desuden selv børn i aldersgruppen der deltager på holdet.

Formål

At fremme børnenes og de unges færdigheder på mountainbike og lyst til at køre. Og mountainbike er noget, vi kører sammen!

Indmeldelse

Det er ok, at man kommer en gang eller to og "snuser" til MTB-sporten, inden man melder sig ind. Indmeldelse i klubben er her hjemmesiden - husk at tilmelde som klubmedlem først.

Træningen

Træningen foregår som regel med udgangspunkt fra den bagerste indgang til skoven op ad grusvejen fra hundeskoven,
Fokus ligger på at gøre det sjovt og der er masser af leg og varierende teknikøvelser og en stigende mængde konditionstræning med alderen.
Vi forsøger at tilrettelægge træningen, så alle kan være med.
Der kræves ingen erfaring med MTB, inden man starter, men børnene skal være forberedt på, at MTB i sagens natur både går op og ned af bakke.

Man kan blive våd eller beskidt, da skoven ofte er mudret. Det er også de færreste, der helt undgår at få en lille skramme en gang imellem.
Far eller mor er velkomne til at køre med, hvis de har lyst, og vi kan altid bruge frivillige hjælpetrænere.
Vi vil som udgangspunkt altid slutte træningen af med at hygge, evt. spise et stykke kage og fortælle røverhistorier fra dagens træning.

Fuld koncentration på cyklen - Børne MTB er fuld gang

Træningstider og steder

5-10 år træner lørdag kl. 9.30 til ca. 11.30 fra indgang til skoven bag hundeskoven.

Cyklen/udstyret

Al træning i Børne MTB Solbjerg foregår med cykelhjelm, også forældre hvis de kører med.
Børnene skal have praktisk tøj på, der tåler vand og mudder og som svarer til vejret.
Da vi cykler mange sammen,  er det også vigtigt, at udstyret er i orden, da der er mange, der skal stå og vente, hvis cyklen ikke fungerer. Børn kan deltage på alle cykler, men det er en fordel at have en mountainbike, dvs. der skal være håndbremser, gear og brede dæk med knopper på. Cyklen skal passe i størrelsen og i øvrigt være i orden, dvs. gear og bremser skal fungere og kæden skal være smurt.

Ture og sociale arrangementer

Vi kommer som udgangspunkt til en gang i måneden at lave en fælles tur hvor vi mødes i en lidt større skov, og cykle ture, eller mødes med andre Børne MTB klubber i Østjylland for at hygge og have det sjovt.

Husk

•  At al kørsel på MTB foregår medhjelm, dette gælder også forældre.
  •  At børnene skal have cykelegnet påklædning på efter vejret.
  •  At bruge et par cykelhandsker, gerne med lange fingre.
     At mad ikke er nødvendigt under træning, f.eks. frugt efter træning er ok.
     At børnene skal medbringe sygesikringsbevis og telefonnummer til forældre (kontaktperson)
  •  At medbringe en drikkedunk med vand

Anbefalinger

·         Cykelhandsker hvis man skulle falde. (Gerne med lange fingre)

·         Ikke løst-siddende bukser, så man undgår at de kommer til at side fast i kæden.